Hillgate Place Crouchend.

Basically a square space full of pea shingle.....

The house is in an amazing location backing onto allotments .

The client wanted a terraced area for entertaining and gardens that can be used for flowers fruit and vegetable as well as herbs.

I designed a deck along the back of the house at door height & paths around the terrace with beech hedging blocks to give privacy and interest.

 

The space before.
The space before.
press to zoom
Hill gate design proposal.
Hill gate design proposal.
press to zoom
After.
After.
press to zoom
Back of house before.
Back of house before.
press to zoom
1st season planting.
1st season planting.
press to zoom
Seating & new planting.
Seating & new planting.
press to zoom
Oak & stone.
Oak & stone.
press to zoom
Green and happy,
Green and happy,
press to zoom
Oak seating and raised beds.
Oak seating and raised beds.
press to zoom